Tabung Balik Rumah

4 Sep 2014

PERKAHWINAN HANISAH + IN

Assalamualaikum.We meet again:)
Da abes belajar ni ramai la kkwan yang hantar kad undangan. Masing-masing da masuk fasa baru. kenduri kawin yang wajib saya pergi of course my best best best friend ever Hanisah Abd Rahman. Tahniah  kawan baik tersayang saya, Nisa and her Prince Charming, Ashraf Solihin yg dah menamatkan zaman muda mudi dorang.May Allah bless you. Insyaallah. So happy for both of you.
Untuk nisa, tq jemput kite (nickname saya ngn kkwan) n kkwan laen jadi bridemaids.Seronok sangat  bridemaids bergambar smpai lupa kt org kampung kiri kanan.Haha.saya ngn nisa memang da kenal lama since diploma lagi. Bayangkanla since diploma lagi duduk sebilik, 5 sem plak tu, pastu continue lagi till degree..tambah plak satu sem, 6 sem 3 tahun duduk sebilik ngn dia. Satu kelas, satu course, satu kolej, suka duka smua ngn dia...:( da abes study pun nk cerita apa2 carik dia jgkkk:( sekarang nisa da kawin...(x percayaaaa...) .

Meh kite share gamba wedding kat rumah nisa untuk tatapan adik-adik manis n hensem di luar sana


Inilah pelamin yang gojeees ituu...New trending i think.u all yg da kawin mesti berangan nk bersanding lagi sekali kan.  Nak pelamin cmni jgkkk...(jerit dalam hati...haha)


Hello everybody...kamilah flower girls tuu...


Sory..x abes lagi...haha



Ya betul.Kami jakun:) 


Kekuningan tu  kakak,ipar n anak buah nisa...cntikk baju dorang...
Kami tengah tunggu ketibaan pengantin


Surprisssedd! Inilah pengantin yang coomel tu..u so beautiful nisaaa...today is your day!


Pengantin datang naik skooter tuu...


Hobi dorang memang berborak atas pelamin...haha


Bagai pinang dibelah tujuh tak. hehe...kiding.


Tak rugi sape bli monopod


Inilah kkwan kesyangan saya satu kelas di UITM . Yang ni kalu x datang x meriah la knduri.


Kawan baru saya Ain dan Malina


Hari nisa hari kami juge...hak3x


Husband saya very sporting. He let me spent the whole day with my friends. Tq benarkan kite jadi flower girl untuk kawan baik kite. I love u abang. 


Sekarang group kitorang  hanya tinggal dua orang yang belum tamatkan zaman bujang.Kila bakal menyusul bulan 9 ni (Insyaallah) . Naila will be next...tunggu..
So, hai nisa, kami bertiga ucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU .SELAMAT MENJADI ISTERI YANG SOLEHAH UNTUK IN.SEMOGA AWAK BERDUA DIBERKATI DAN DIRAHMATI ALLAH.WE LOVE U NISA..
*FrIeNdShIp 4EvEr*
*LeHa*nIsA*nAiLa*KiLa*

28 Aug 2014

ENTRI RAYA DI HUJUNG SYAWAL

Assalamualaikum

Budak-budak Makan Kena Beriba
Makan Pula Telur Puyu
Pagi Raya Menjelang Tiba
Bangun Dengan Mata Kuyu

Bermacam Jenis Kuih Raya
Termasuk Juga Karipap,
Minta Maaf Dari Saya Suami dan Keluarga
Kalu Ada Salah Dan Silap.

Happy Eid Mubarak Everyone!


~Happy Reading Readers~

22 Aug 2014

MY BEAUTIFUL DAY

Assalamualaikum readers..how are you??
Dah lama rasanya x update cerita terbaru. Biasa la..sibuk jadi suri rumah ni,nk masak, basuh baju,kemas rmh...nk update blog lagi haha

Ok post sebelum ni saya agak bz dengan thesis kerana berada di tahun akhir tp sekarang saya dah FREEE!!
YEAYYY...saya dah abes belajar,Alhamdulillah..Alhamdulillah..Alhamdulillah..Syukur pada Allah akhirnya impian saya untuk menggenggam segulung ijazah tercapai. 

When i was in Standard 6,saya pernah menghasilkan satu karangan Penulisan. Tajuk karangan yang cikgu bagi masa tu mengenai impian yang mahu dicapai (lebih kurang). Dan impian yang saya coretkan pada masa itu ialah mahu menjejakkan kaki ke menara gading. Alhamdulillah..impian saya sudah tercapai. Dan kini bile da abes belajar, impian saya, saya harap dapat membantu ibu bapa dan keluarga yang banyak berkorban untuk saya. Semoga Allah permudahkan semuanya .Amiin.(Tolong aminkan juge..hehe)

Tak lupe juga pada suami tercinta yang tidak putus2 bagi sokongan. Alhamdulillah Allah kurniakan kami kesabaran. Setahun bejauhan ketika di alam perkahwinan bukanlah satu jangka yang pendek bagi saya dan suami. Tp apepun, sekarang dah tinggal dengan suami and im sooo happyy. Finally i learn to be  "the real housewife" haha. Benda baru yang saya belajar mestilah MEMASAK..but ya.. not bad.. i love it. Senang je...hihi

ok now ill share with you my pictures during my convocation


Ni kawan baik saya tika susah dan senang...pg kelas skali..balik kelas sekali..makan sekali..hang out sekali, asgmnt group sekali, .seb baik tak dapat bilik sekali, kalu tak tdor sekali, katil pun nak sekali...ekk??ecano tu katil bujang kongsi 4 orang..haha

Dari kiri: Nisa asal penang, Kila asal Kelantan, Naila asal Selangor and me asal Perak.
Berlainan negeri,berbeza dialek bukan penghalang untuk kami jadi sahabat baik.


Kami bangga jadi warga FSPU...Kami sayangkan GEOMASS


Sayang semuanya. Take care ok
Kenang daku dalam doamu (old school  sekali sekala)


Proud to be Geomaticians


Naila's Family


Kila's Family


Asyik tangkap gamba ngn kkwan je smpi lupe suami hihi
Bersama si dia yang sgt dicintai
Terime kasih sayang for today.Terime kasih Terime kasih Terime kasih sayang
Allah akan beri ganjaran pada suami yang sentiasa berbuat baik pada isterinya.Insyaallah

Thank You Allah for a great husband of mine
Thank You Allah for a great parents of mine
Thank You Allah for a great friends of Mine
ThankYou Allah

~That's all for this entry. Hope to see u again~

1 Nov 2013

BIG TASTE

Assalamualaikum
Busy tetap busy, makan tetap makan...Last week,28 -10 we all ramai2 pg smbut befday girl salah sorang classmate kitorang  munirah kat big taste.big taste ni bertempat di seksyen 7. (Area Jakel side). Restaurant die betul2 bersebelahan dgn butik fareeda.berhadapan dengan food courth.so u  all yang bukan org Shah Alam tu tak perlu takut untuk sesat ...sebut je point yang saya bagi tu semua orang shah alam taw...sekelip mate je korang dah ade depan big taste tu nanti.percayalah..
.
So now kite nak share cket gamba2 kite dengan kkwan kat restaurant yang mostly menyediakan western food ,local food pun ade.kalu korang nak tahu.restaurant ni jugak sesuai untuk smbut bfday ke anniversary ke.Suasana kt dalam very romantik.Sambil makan ade background music kt blakang.Kat dalam tu jgk tak bising mcm sesetengah kedai,so u all boleh menikamati makanan dengan penuh ketenangan. Lets  check out my pictures




Inilah kami
Dari kanan:Nisa,Me,Nailah,Mia,Cha,Muni,Ika,Gee and Nazirah


Err..ya we again


Ini kawan baik.Nama die Nisa


Ini kawan rapat saya..Nailah

Ini lah Birthday girl..munirah..Happy Birthday! We love u


Nk order semua lah

Kat bawah ni pictures makanan yang kitorang order...
Minta semua prepare tisu untuk lap air liur masing-masing





Mine- Ini spaghetti. Nama sciencetific die Chicken Pomodoro
Jgn gelak.Ni serius.
Gerenti sedap sebab i yang order



Nails's- Messi Burger


Nisa's- Ini pun spaghetti,Tp tak igt nama die.Kuah tu daging yang diblender
Sedappp



Munirah's- Ynag ni bithday girls punye


Ika's- Chicken Chop black pepper


Sapa yang suke desser boleh la try yang ni
Nazirah's -x igt nama


Same as above tp ada banana
Gee's -Banana Split


Yeayy..perut da kenyang, Alhamdulillah
So sape2 yang nk try makanan yang mahal cket dari hari biasa datangla Big Taste Seksyen 7 Shah Alam
Mahal tu bukan la mahal melampau..standard RM 30 ke bawah la satu kepala
Makanan yang kitorang makan mlm ni memang licin abes
Nk bgtaw yang x rugi wooo

~Selamat Menjamu Selera~

31 Oct 2013

Demam Thesis






Assalamualaikum,  hope everyone would be fine. Nothing interesting to share but for right now im really busy with my thesis. Biasela mid term da berakhir, so after midterm break, everyone termasuklah diri yang kerdil ini sibuk nak cari data la, then nk siapkan report semua, terase mcm sem baru nak bermula..haha... Bile midterm berakhir itu petanda due date thesis semakin hampir, bile tarikh dah semakin hampir, kehidupan yang sebelum ini agak tenang,  bertukar menjadi agak kelam kabut, tidur tak cukup, makan x menentu,yang paling tak best kalu  stress dah naik sampai kepala. So readers, lets we try to avoid ourselves from that situation. Im jus wanna share to readers ape yang selalu saya buat kalu menghadapi tekanan,tapi tips kat bawah ni x semestinya kene lakukan semua, ambil la mane-mane tips yang mudah untuk kite lakukan...

Tips Menghilangkan Stress dari Dr Fadzilah Khamsah

       1.Solat 5 waktu, seeloknya berjemaah
       2.Ambil wudhu
       3.Banyakkan membaca AlQuran & menghayati maknanya 
       4.Ambil buah buahan dalam menu seharian
       5.Kurangkan makan daging merah, amalkan makan daging putih
       6.Amalkan teknik urutan
       7.Mandi dengan air suam
       8.Berbincang bersama orang lain yang boleh dipercayai 
      9.Tengoklah binatang peliharaan, (kalau Zam, kucing penenang terbaik)
      10.Menangis, cari masa yang sesuai untuk menangis, contohnya waktu solat tahajjud





Jangan lupe bace doa ni...


Beautiful Words to share for myself, sisters and brothers:


mutiara kata Mutiara Kata Hikmah Dan Kata Kata Semangat




Sometimes its so scared to think about the viva of  thesis that are just around the corner. Come on Salihah, you can do it. Now you have to move faster. Setiap dugaan dan kesusahan actually the one that will bring u closer to Allah. Insyaallah. Nothing is easy except what  Allah have made easy. Semoga kita berjaya di dunia dan di akhirat. Ameen.

Tq for reading:)



26 Sep 2013

3000 SLE Supporters Giveaway


Assalamualaikum.


klik banner untuk join


Senarai hadiah:
Cash RM100 x 1, doodle ART button badge x 10, DuniaShida button badge x 3, perfume x 2, photo canvas (art kufi) x 3, photo canvas (typography canvas) x 3, Novel x 5, tudung bawal x 3, beauty tool x 1, bookmark limited edition x 15, pin ribbon x 2, topup RM10 x 8, topup RM5 x 5

3000 SLE Supporters Giveaway dianjurkan oleh DayangDeno dan disponsor oleh DayangDeno, NazrinaHussin, DuniaShida, Canvas D'Arte, Hawadah, Mojat, DyshaSahhir, MamaDarwiish, AkuMira, Pinkizluv, NadiaDiana, Cahaya Jannah, AdamFaiz, AisyaLieza, Nasuha, CikkMira

Tamat 24 Oct 2013, 12malam

19 Sep 2013

The Day is Coming

Welcome september 2013...pejam celik pejam perjalanan saya sebagai student dah semakin hampir ke penghujungnya.... I still can't believe that I'm in last semester of degree.insyaallah.Yeayy..
Seperti tahun-tahun sebelum ni...azam semester baru mestilah mengharapkan sem ni adalah yang terbaik dari sem lpas..sape yang bergelar student mcm saya mari kita sama2 setting niat kite mahu menuntut ilmu kerana Allah..semoga Allah permudahkan urusan kita.Yang paling penting bg yang beragama islam..jgn sekali2 meninggalkan solat lima waktu sehari semalam. Lets we keep doing good and moving towards good.  Kite nk berjaya bukan saja di dunia tp jgak di akhirat..insyaallah..pesanan untuk diri sendiri dan semua..Hope the chapter of degree is going to  end with beautiful memories. Oh Tuhan, berkatilah aku dalam mencari ilmu. Moga kau tempatkan yang terbaik untuk ku di dunia dan akhirat.Ameen.




Oh..detik-detik terakhir sebelum meneruskan perjuangan. Thanks sayang hantarkan kite balik kolej.
I love u husband
I will miss u husband
Allah, semoga kau rahmati dan meredhai suami tercinta ini
Tetapkan yang terbaik untuk kami di dunia dan di akhirat.Ameen.