Tabung Balik Rumah

4 Sep 2014

PERKAHWINAN HANISAH + IN

Assalamualaikum.We meet again:)
Da abes belajar ni ramai la kkwan yang hantar kad undangan. Masing-masing da masuk fasa baru. kenduri kawin yang wajib saya pergi of course my best best best friend ever Hanisah Abd Rahman. Tahniah  kawan baik tersayang saya, Nisa and her Prince Charming, Ashraf Solihin yg dah menamatkan zaman muda mudi dorang.May Allah bless you. Insyaallah. So happy for both of you.
Untuk nisa, tq jemput kite (nickname saya ngn kkwan) n kkwan laen jadi bridemaids.Seronok sangat  bridemaids bergambar smpai lupa kt org kampung kiri kanan.Haha.saya ngn nisa memang da kenal lama since diploma lagi. Bayangkanla since diploma lagi duduk sebilik, 5 sem plak tu, pastu continue lagi till degree..tambah plak satu sem, 6 sem 3 tahun duduk sebilik ngn dia. Satu kelas, satu course, satu kolej, suka duka smua ngn dia...:( da abes study pun nk cerita apa2 carik dia jgkkk:( sekarang nisa da kawin...(x percayaaaa...) .

Meh kite share gamba wedding kat rumah nisa untuk tatapan adik-adik manis n hensem di luar sana


Inilah pelamin yang gojeees ituu...New trending i think.u all yg da kawin mesti berangan nk bersanding lagi sekali kan.  Nak pelamin cmni jgkkk...(jerit dalam hati...haha)


Hello everybody...kamilah flower girls tuu...


Sory..x abes lagi...haha



Ya betul.Kami jakun:) 


Kekuningan tu  kakak,ipar n anak buah nisa...cntikk baju dorang...
Kami tengah tunggu ketibaan pengantin


Surprisssedd! Inilah pengantin yang coomel tu..u so beautiful nisaaa...today is your day!


Pengantin datang naik skooter tuu...


Hobi dorang memang berborak atas pelamin...haha


Bagai pinang dibelah tujuh tak. hehe...kiding.


Tak rugi sape bli monopod


Inilah kkwan kesyangan saya satu kelas di UITM . Yang ni kalu x datang x meriah la knduri.


Kawan baru saya Ain dan Malina


Hari nisa hari kami juge...hak3x


Husband saya very sporting. He let me spent the whole day with my friends. Tq benarkan kite jadi flower girl untuk kawan baik kite. I love u abang. 


Sekarang group kitorang  hanya tinggal dua orang yang belum tamatkan zaman bujang.Kila bakal menyusul bulan 9 ni (Insyaallah) . Naila will be next...tunggu..
So, hai nisa, kami bertiga ucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU .SELAMAT MENJADI ISTERI YANG SOLEHAH UNTUK IN.SEMOGA AWAK BERDUA DIBERKATI DAN DIRAHMATI ALLAH.WE LOVE U NISA..
*FrIeNdShIp 4EvEr*
*LeHa*nIsA*nAiLa*KiLa*

28 Aug 2014

ENTRI RAYA DI HUJUNG SYAWAL

Assalamualaikum

Budak-budak Makan Kena Beriba
Makan Pula Telur Puyu
Pagi Raya Menjelang Tiba
Bangun Dengan Mata Kuyu

Bermacam Jenis Kuih Raya
Termasuk Juga Karipap,
Minta Maaf Dari Saya Suami dan Keluarga
Kalu Ada Salah Dan Silap.

Happy Eid Mubarak Everyone!


~Happy Reading Readers~

22 Aug 2014

MY BEAUTIFUL DAY

Assalamualaikum readers..how are you??
Dah lama rasanya x update cerita terbaru. Biasa la..sibuk jadi suri rumah ni,nk masak, basuh baju,kemas rmh...nk update blog lagi haha

Ok post sebelum ni saya agak bz dengan thesis kerana berada di tahun akhir tp sekarang saya dah FREEE!!
YEAYYY...saya dah abes belajar,Alhamdulillah..Alhamdulillah..Alhamdulillah..Syukur pada Allah akhirnya impian saya untuk menggenggam segulung ijazah tercapai. 

When i was in Standard 6,saya pernah menghasilkan satu karangan Penulisan. Tajuk karangan yang cikgu bagi masa tu mengenai impian yang mahu dicapai (lebih kurang). Dan impian yang saya coretkan pada masa itu ialah mahu menjejakkan kaki ke menara gading. Alhamdulillah..impian saya sudah tercapai. Dan kini bile da abes belajar, impian saya, saya harap dapat membantu ibu bapa dan keluarga yang banyak berkorban untuk saya. Semoga Allah permudahkan semuanya .Amiin.(Tolong aminkan juge..hehe)

Tak lupe juga pada suami tercinta yang tidak putus2 bagi sokongan. Alhamdulillah Allah kurniakan kami kesabaran. Setahun bejauhan ketika di alam perkahwinan bukanlah satu jangka yang pendek bagi saya dan suami. Tp apepun, sekarang dah tinggal dengan suami and im sooo happyy. Finally i learn to be  "the real housewife" haha. Benda baru yang saya belajar mestilah MEMASAK..but ya.. not bad.. i love it. Senang je...hihi

ok now ill share with you my pictures during my convocation


Ni kawan baik saya tika susah dan senang...pg kelas skali..balik kelas sekali..makan sekali..hang out sekali, asgmnt group sekali, .seb baik tak dapat bilik sekali, kalu tak tdor sekali, katil pun nak sekali...ekk??ecano tu katil bujang kongsi 4 orang..haha

Dari kiri: Nisa asal penang, Kila asal Kelantan, Naila asal Selangor and me asal Perak.
Berlainan negeri,berbeza dialek bukan penghalang untuk kami jadi sahabat baik.


Kami bangga jadi warga FSPU...Kami sayangkan GEOMASS


Sayang semuanya. Take care ok
Kenang daku dalam doamu (old school  sekali sekala)


Proud to be Geomaticians


Naila's Family


Kila's Family


Asyik tangkap gamba ngn kkwan je smpi lupe suami hihi
Bersama si dia yang sgt dicintai
Terime kasih sayang for today.Terime kasih Terime kasih Terime kasih sayang
Allah akan beri ganjaran pada suami yang sentiasa berbuat baik pada isterinya.Insyaallah

Thank You Allah for a great husband of mine
Thank You Allah for a great parents of mine
Thank You Allah for a great friends of Mine
ThankYou Allah

~That's all for this entry. Hope to see u again~