Tabung Balik Rumah

26 Sep 2013

3000 SLE Supporters Giveaway


Assalamualaikum.


klik banner untuk join


Senarai hadiah:
Cash RM100 x 1, doodle ART button badge x 10, DuniaShida button badge x 3, perfume x 2, photo canvas (art kufi) x 3, photo canvas (typography canvas) x 3, Novel x 5, tudung bawal x 3, beauty tool x 1, bookmark limited edition x 15, pin ribbon x 2, topup RM10 x 8, topup RM5 x 5

3000 SLE Supporters Giveaway dianjurkan oleh DayangDeno dan disponsor oleh DayangDeno, NazrinaHussin, DuniaShida, Canvas D'Arte, Hawadah, Mojat, DyshaSahhir, MamaDarwiish, AkuMira, Pinkizluv, NadiaDiana, Cahaya Jannah, AdamFaiz, AisyaLieza, Nasuha, CikkMira

Tamat 24 Oct 2013, 12malam

19 Sep 2013

The Day is Coming

Welcome september 2013...pejam celik pejam perjalanan saya sebagai student dah semakin hampir ke penghujungnya.... I still can't believe that I'm in last semester of degree.insyaallah.Yeayy..
Seperti tahun-tahun sebelum ni...azam semester baru mestilah mengharapkan sem ni adalah yang terbaik dari sem lpas..sape yang bergelar student mcm saya mari kita sama2 setting niat kite mahu menuntut ilmu kerana Allah..semoga Allah permudahkan urusan kita.Yang paling penting bg yang beragama islam..jgn sekali2 meninggalkan solat lima waktu sehari semalam. Lets we keep doing good and moving towards good.  Kite nk berjaya bukan saja di dunia tp jgak di akhirat..insyaallah..pesanan untuk diri sendiri dan semua..Hope the chapter of degree is going to  end with beautiful memories. Oh Tuhan, berkatilah aku dalam mencari ilmu. Moga kau tempatkan yang terbaik untuk ku di dunia dan akhirat.Ameen.




Oh..detik-detik terakhir sebelum meneruskan perjuangan. Thanks sayang hantarkan kite balik kolej.
I love u husband
I will miss u husband
Allah, semoga kau rahmati dan meredhai suami tercinta ini
Tetapkan yang terbaik untuk kami di dunia dan di akhirat.Ameen.



Riang ria di Bukit Merah Lake Town Resort

Hari raya tahun ni sgt bermakna untuk saya dan suami sebab tahun ni raya pertama kami as husband n wife...pewiitt...sape x suka..haha..alhamdulillah He give us a chance untuk merasai nikmat ini. Tapi entri ni bukan nak cerita pasal raya tapi percutian di hari raya.

Memandangkan dua-dua bercuti, family pun ramai yang balik so suami ambil peluang bawa saya dan family (sebelah suami) pergi jalan-jalan rehatkan minda dan tenang-tenangkan fikiran. Tema percutian tahun ini mandi-manda, so suami bagi pilihan sama ada nak pg waterfall atau waterpark. Memandangkan waterfall agak bahaya sekarang (virus kencing tikus) so kami bersepakat memilih Bukit Merah Lake Town Resort sebagai destinasi percutian. Destinasi percutian tak la jauh tapi sgt bermakna bile pegi ramai2 dengan family...boleh merapatkan silaturrahimm..ye dokk??

Percutian ini selama dua hari satu malam. Kami menginap di Waterfront Villa ,Bukit Merah Lake Town. Agak saving percutian kali ini sebab suami dapat 5 tiket free untuk masuk ke waterpark bukit marah..yeayy!!
Salah satunye untuk si isteri...hehe...


 Yang tgah tu mak lang (ummi)..anak ummi left and right side
Hujung sekali jamil (anak maksu)
Hujung kanan tu adik ipar saya..chemah


Ini plak family Mak su

Nak tgk rumah yang kitorang menginap...??



Kat atas ni merupakan design villa yang kitorg stay tu..( i copy amek dlm laman web dorang)

Gambar bawah ni plak the real one.

Dining Hall


Living Hall-Air condition,Tv astro 
Luas dan selesa


Living Hall Stairway...
Memula masuk igtkan setingkat je..rupanye dua tingkat..menarik..


Family Lounge
Ini ruang tamu kt tingkat atas...


Kitchen yg comel

*Kat villa ni ade 4 bilik and 4 bilik air...so sesuai untuk yang ramai family

lepas check in kitorang terus pegi mandi manda..



Ini saya dan suami.motif sgt edit gamba-memory katenye...

Kite dan baju besar



View of Bukit Merah


Suami saya bgtaw awal2 die x nak maen gelongsor ni...takut letteww...haha


Ini lah family yang pergi...include photographer...

Malam plak kitorang siap2 dan gerak ke Kuala Gula for dinner...
Kalu readers nak tau Kuala Gula juga merupakan tempat pelancongan.Sape yang suke memancing memang sesuai berkunjung ke sini. Dalam bilik pun boleh memancing taw..x rugi
Masuk ni saya dah 6 kali datang untuk makan kat sini,makanan yang disediakan x pernah menghampakan.
Kalu berkunjung ke sini jangan lupe pesan KETAM LEMBUT (da famous one)
Feveret famili mestilah KETAM GORENG




Mentang-mentang bercuti bulan syawal, apit (adik ipar) saya x lupe bawak mercun . So lepas balik dinner ktorang main ramai2 ..yeayy!! Sangat seronok. Ni first time saya maen mercun.  roket...haha..selama 25 tahun ni kite pegang bunga api je...huhu



Ni lagi satu aktiviti, tembak menembak ni memang feveret game suami. Apit plak askar..memang makanan die la kan.....Chemah  (Apit's wife) plak mencuba naseb di situ..haha.see..nmapak tak gaya seorang kapten??




Esoknye lpas breakfast kitorang terus siap2 nk pg menghirup udara segar  dan jalan-jalan sebelum pulang.
Ini merupakan jeti untuk pergi ke Pulau Orang Utan.




Kitorang tengah bagi sokongan kat Chemah untuk dapatkan Gajah duduk n kuda laut


Akhirnya Chemah membuktikan kebolehan, kehebatan dan kegagahan beliau.Yeayyy!!


Yang merah tu Chemah punye..ulat tu untuk kite..Tq Chemah sebab maenkan tuk kite..haha


ha..ATV sape pergi Bukit Merah wajib naik taw!..nanti akan ada orang yang guide kita masuk ke hutan,  merentasi bukit dan mengharungi air ..so pergilah untuk suasana yang adventure



Husband and me. Suami buat-buat tak nak naik.


Apit and his wife
Kami sedang menyiapkan projek jambatan pulau pinang yang kedua.

Do we look a child?? haha


Yeayy balik rumah bersama ulat dan arnab kecil.

We will come again..Insyaallah

HAPPY HOLIDAY READERS!!