Tabung Balik Rumah

19 Sep 2013

Riang ria di Bukit Merah Lake Town Resort

Hari raya tahun ni sgt bermakna untuk saya dan suami sebab tahun ni raya pertama kami as husband n wife...pewiitt...sape x suka..haha..alhamdulillah He give us a chance untuk merasai nikmat ini. Tapi entri ni bukan nak cerita pasal raya tapi percutian di hari raya.

Memandangkan dua-dua bercuti, family pun ramai yang balik so suami ambil peluang bawa saya dan family (sebelah suami) pergi jalan-jalan rehatkan minda dan tenang-tenangkan fikiran. Tema percutian tahun ini mandi-manda, so suami bagi pilihan sama ada nak pg waterfall atau waterpark. Memandangkan waterfall agak bahaya sekarang (virus kencing tikus) so kami bersepakat memilih Bukit Merah Lake Town Resort sebagai destinasi percutian. Destinasi percutian tak la jauh tapi sgt bermakna bile pegi ramai2 dengan family...boleh merapatkan silaturrahimm..ye dokk??

Percutian ini selama dua hari satu malam. Kami menginap di Waterfront Villa ,Bukit Merah Lake Town. Agak saving percutian kali ini sebab suami dapat 5 tiket free untuk masuk ke waterpark bukit marah..yeayy!!
Salah satunye untuk si isteri...hehe...


 Yang tgah tu mak lang (ummi)..anak ummi left and right side
Hujung sekali jamil (anak maksu)
Hujung kanan tu adik ipar saya..chemah


Ini plak family Mak su

Nak tgk rumah yang kitorang menginap...??



Kat atas ni merupakan design villa yang kitorg stay tu..( i copy amek dlm laman web dorang)

Gambar bawah ni plak the real one.

Dining Hall


Living Hall-Air condition,Tv astro 
Luas dan selesa


Living Hall Stairway...
Memula masuk igtkan setingkat je..rupanye dua tingkat..menarik..


Family Lounge
Ini ruang tamu kt tingkat atas...


Kitchen yg comel

*Kat villa ni ade 4 bilik and 4 bilik air...so sesuai untuk yang ramai family

lepas check in kitorang terus pegi mandi manda..



Ini saya dan suami.motif sgt edit gamba-memory katenye...

Kite dan baju besar



View of Bukit Merah


Suami saya bgtaw awal2 die x nak maen gelongsor ni...takut letteww...haha


Ini lah family yang pergi...include photographer...

Malam plak kitorang siap2 dan gerak ke Kuala Gula for dinner...
Kalu readers nak tau Kuala Gula juga merupakan tempat pelancongan.Sape yang suke memancing memang sesuai berkunjung ke sini. Dalam bilik pun boleh memancing taw..x rugi
Masuk ni saya dah 6 kali datang untuk makan kat sini,makanan yang disediakan x pernah menghampakan.
Kalu berkunjung ke sini jangan lupe pesan KETAM LEMBUT (da famous one)
Feveret famili mestilah KETAM GORENG




Mentang-mentang bercuti bulan syawal, apit (adik ipar) saya x lupe bawak mercun . So lepas balik dinner ktorang main ramai2 ..yeayy!! Sangat seronok. Ni first time saya maen mercun.  roket...haha..selama 25 tahun ni kite pegang bunga api je...huhu



Ni lagi satu aktiviti, tembak menembak ni memang feveret game suami. Apit plak askar..memang makanan die la kan.....Chemah  (Apit's wife) plak mencuba naseb di situ..haha.see..nmapak tak gaya seorang kapten??




Esoknye lpas breakfast kitorang terus siap2 nk pg menghirup udara segar  dan jalan-jalan sebelum pulang.
Ini merupakan jeti untuk pergi ke Pulau Orang Utan.




Kitorang tengah bagi sokongan kat Chemah untuk dapatkan Gajah duduk n kuda laut


Akhirnya Chemah membuktikan kebolehan, kehebatan dan kegagahan beliau.Yeayyy!!


Yang merah tu Chemah punye..ulat tu untuk kite..Tq Chemah sebab maenkan tuk kite..haha


ha..ATV sape pergi Bukit Merah wajib naik taw!..nanti akan ada orang yang guide kita masuk ke hutan,  merentasi bukit dan mengharungi air ..so pergilah untuk suasana yang adventure



Husband and me. Suami buat-buat tak nak naik.


Apit and his wife
Kami sedang menyiapkan projek jambatan pulau pinang yang kedua.

Do we look a child?? haha


Yeayy balik rumah bersama ulat dan arnab kecil.

We will come again..Insyaallah

HAPPY HOLIDAY READERS!!

9 comments:

  1. macam best je. berapa rate kat villa tu ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. wah, bestnya. dah lama dah tak pergi tempat2 macam ni. keluar negeri pun sebb sepupu2 yg kahwin. xsempat nk holiday.

    ReplyDelete
  3. nur: awak bloeh click link ni..semua ade..happy holiday..
    http://www.cuti.my/hotel/info.php3?id=1772&hotel=Bukit+Merah+Laketown+Resort+-+Waterfront+Villa

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. nik aina...:lepas ni u kene spent mse for holiday ye..boleh rehatkan minda...bawak family sekali

    ReplyDelete
  6. salam..k.leha..thanks sudi baca karya saya y xseberapa tu..huhu..skunk ngah berkarya 2nd story..tp xpublish g...thanks gak 4 yr support..bestnye k.leha n family..da lama nk p sane tp asyik xjadi je..hikhik

    ReplyDelete
  7. Kali terakhir saya sampai ke sini 5 tahun dulu sewaktu anak saya berusia 3 tahun setengah. Pasti dah semakin banyak berubah dan tempatnya semakin indah. Teringin datang ke sana lagi. Tengok gambar2 Siti di sini buat saya semakin rasa teruja.

    ReplyDelete
  8. Salam sis...nk tnya...waterfront villa kn yg sis stay ni..ada swimming pool x area tu?

    ReplyDelete